Renovatie website

Vandaag heb ik de bètaversie van de nieuwe JS Gouda website opengesteld. Kwa look is het een groot verschil met de huidige website, de visuele focus is namelijk van een zakelijke strakke stijl naar een nogal drukke maar wel jongere en drukkere stijl.

Maar het grootste, en tevens ook belangrijkste, verschil zit zich in het concept van de website. Al vanaf het begin dat Thijs en ik bij afdeling Gouda actief zijn, vooral door het beheer van de website en de inbreng van een digitale informatiestructuur, wilden we een actieve leden website met onder andere een weblog, een fotogalerij en noem maar op.

Wegens tijd- en beheersgebrek is dit er tot op hedendage nooit van gekomen. Gisteren hakte ik de knoop door en installeerde het digitaal publicatiesysteem WordPress op de homepage ruimte van de website Gouda. Na wat geconfigureer en een inspiratieloze middag voor de opmaak kwam ik tot het huidige resultaat.

De website ondersteund nu een aantal leuke dingen. Zo kan iedereen zich registreren en nieuwsberichten insturen. Deze worden dan door de redactie gecontroleerd en geplaatst. Ook is de agenda geautomatiseerd, zodat we agendapunten makkelijk kunnen toevoegen waarna ze ook meteen in het goede blokje op de website komen. In de rubriek Nu Hip kunnen links geplaatst worden van pagina’s, verhalen, colums en noem maar op die bij de actualiteit horen. Een soort linkdump, dus. Tevens is er een mogelijkheid een dagelijkse/wekelijkse/maandelijkse column te publiceren en er kunnen ook korte informatie- of promotiestukjes in de rechterkolom geplaatst worden.

Ik nodig iedereen uit de website te testen, berichtjes en colums in te sturen, om van deze afdelingssite de interactiefste en leukste site van de JS te maken. Een site waar de leden (en misschien niet-leden) met elkaar bezig zijn. Ga dus snel naar de nieuwe bètasite en zet hem bij je bookmarks!

Advertisements

One Response to “Renovatie website”

  1. Michiel in de JS » Blog Archive » Een paar impressies van de JS Gouda bèta website Says:

    […] Michiel in de JS Michiel.. en de Jonge Socialisten in de PvdA « Renovatie website […]

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s


%d bloggers like this: